Festin sighișorean

Bucătăria românească este diversă şi cuprinde numeroase obiceiuri şi tradiţii culinare. Poporul român a intrat în contact, de-a lungul istoriei, cu mâncăruri specifice şi cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu tradiţii ale altor popoare.

festin-sighisoreanBucătăria românească cuprinde atât bucate de zi cu zi, cât și preparate speciale de sărbătoare. Bucătăria românească este diversă şi cuprinde numeroase obiceiuri şi tradiţii culinare. Poporul român a intrat în contact, de-a lungul istoriei, cu mâncăruri specifice şi cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu tradiţii ale altor popoare. Bucătăria românească cuprinde atât bucate de zi cu zi, cât și preparate speciale de sărbătoare. 
În cazul nostru, atunci când vorbim de gastronomia ardelenească, vorbim de preparate cu carne,  cartofi, smântână şi tarhon. Iar când vizitezi şi un oraş plin de istorie, nu poţi să nu fii interesat şi de gastronomia locului. Sighişoara, este un oraş care, pe lângă cetăţi şi turnuri înalte, pe lângă muzee şi festivaluri medievale, oferă mâncăruri autentice mult apreciate de papilele noastre gustative. Ce trebuie să încercaţi neapărat? Ei bine, ciorba de fasole cu ciolan în pâine, gulaşul de căprioară, supa de conopidă cu smântână sau plăcinta cu vişine, fac deliciul unei mese de neuitat. Ciorba de fasole cu ciolan în pâine, un preparat autentic românesc, se poate servi alături de o salată de ceapă roşie sau ardei iute.Bineînțeles, pentru ca masa să fie completă, nu putem uita de mult cunoscuta pălincă, o băutură alcoolică tradiţională. Iar pentru cei care preferă o băutură nu atât de „tare”, le recomandăm vişinata din Transilvania, cea mai populară băutură făcută de casă, un macerat alcoolic, pe bază de fructe şi zahăr.

Lasă un comentariu...

*