Hotelul BinderBubi din orașul Sighișoara

Încă din București, înainte de a ne porni la drum, era un lucru care-mi tot ridica semne de întrebare. Cine este BinderBubi, ce înseamnă, are vreo semnificație?
Dilema mi-a fost înlăturată la fața locului de domnul Feri Teglas, Directorul de Marketing al Grupului.

Hotelul-BinderBubi-din-orasul-SighisoaraHotelurile BinderBubi, atât cel din Mediaș, cât și cel din Sighișoara, sunt de fapt, omagii aduse omului Binder Otto. Mai întâi denumirea de Binder Bubi a fost dată zonei, ulterior, numele fiind preluat și de cele două locații.
Binder Otto, cunoscut de către localnici sub numele de Binder Bubi, a fost un moșier sas din zona Mediașului, unde s-a construit primul hotel, de 4 stele. Sensibil la nevoile apropiaților săi, s-a implicat intens în comunitate, în vremea colonizării sașilor.
La baza Dealului Cetății, cea mai cunoscută parte a orașului, fondată de emigranții germani în a doua parte a secolului al XII-lea, se află localizat Hotelul BinderBubi, mezinul grupului, un hotel cochet, în armonie arhitectonică cu întreaga zonă. Potențialul locului crește atât prin perspectivă panoramică, cât și datorită încărcăturii istorice pe care o regăsești în acest areal. Pasionații de istorie vor fi cuceriți de informațiile ce fac trimitere la izvoarele dacice descoperite, precum și de porțiunile unei cetăți fortificate ce datează din 1.100, înainte de Hristos.
Construit în 2009, a fost gândit inițial pentru a oferi servicii de trei stele, însă rezultatul final a fost cel care, în cele din urmă, a dictat numărul.
Un spațiu amplu, aerisit, încadrat de numeroase suprafețe vitrate atât în partea inferioară a construcției, la parter, cât și în cea superioară te ademenește să iei loc în lobby și să te bucuri de atmosferă, de muzica ce cântă în surdină pentru a-ți liniști simțurile, de privirea caldă a personalui, gata în orice moment să te servească cu o cafea sau un pahar de vin savuros.
Ușile duble, tip franțuzești, dau un aer romantic interiorului, iar pereții îmbrăcați în lemn, mobilierul importat din Austria, conturează o atmosferă caldă, prietenoasă și în același timp sofisticată.
Amplasarea lui a fost gândită pentru a oferi perspectivă către cele mai importante puncte. Fațada este orientată spre Turnul cu Ceas, vechiul sediu al Primăriei orașului, iar celelalte laturi dau către Școala și Biserica din Deal, respectiv Dealul Lunca Poștei.
Revenind la interior, întregul farmec este dat de accentele de culoare oferite prin intermediul picturilor, minuțios realizate de o serie de artiști locali și nu numai. De asemenea, un alt aspect care m-a impresionat pozitiv a fost felul în care fiecare încăpere a fost tratată, depășind șabloanele ele au fost personalizate diferit, oferind unicitate spațiului.
Proprietarii, cei care au investit în construirea hotelului și-au dorit un loc deosebit, prin care să se remarce și cel mai mic detaliu, drept urmare au fost extrem de implicați în tot ceea ce a însemnat amenajarea interioară.
Și pentru ca hotelul să exceleze la fiecare capitol au ales oameni loiali, ce se încred în aceleași valori, care știu că pentru a avea succes într-un astfel de domeniu trebuie să oferi calitate. Mulți dintre ei sunt aici încă de la început, au urmărit de aproape întreaga evoluție și s-au arătat ospitalieri cu fiecare dintre cei care au trecut pragul hotelului BinderBubi.
În prezent, fiecare sezon aduce cu sine turiști străini și români, deopotrivă. Dacă vara predomină vizitatorii străini prin cadrul programelor agențiilor de turism, capacitatea hotelului fiind ocupată în proporție de 80% de aceștia, pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, proporțiile se inversează. Evenimentele corporate atrag din ce în ce mai multe companii. Pe o parte avem peisajul, istoria ce plutește deasupra cetății, pe cealaltă sunt activitățile plăcute de petrecere a timpului organizate cu ajutorul colaboratorilor. Astfel, cei care optează pentru BinderBubi se pot bucura din plin de plimbările cu bicicleta, pot testa limitele mașinilor pe terenurile accidentate sau pot întreprinde vizite, cu ghid, în cele mai importante puncte de atracție.
Iar pentru cei mai puțini activi, pe modelul tradițional, cărora le plac discuțiile la un pahar de băutură, Crama este locul perfect. Pereții din cărămidă și liniile sinuase ale tavanului redau atmosfera unui stil rustic. Cu siguranță, pentru cunoscători, centrul de atracție îl constituie picturile de pe pereți, inspirate din operele lui Pieter Bruegel cel Bătrân, cel mai de seamă pictor flamand al secolului al XVI-lea.
În ciuda vârstei clădirii, ai impresia că hotelul a fost dintotdeauna aici, în acest loc, un loc de poveste, un loc de relaxare. Noi, echipa Eu Iubesc România, îi oferim 5 stele nu doar pentru servicii, ci pentru tot ceea ce reușește să aducă laolaltă BinderBubi.

Lasă un comentariu...

*