Pensiunea Fronius Residence din orașul Sighișoara

Chiar acolo unde se termină faimoasele 175 de trepte ale Scării Acoperite, o casă semeață te invită să propășești la odihnă. Poziționată în mijlocul cetății Sighișoara, la poalele Dealului, Fronius Residence este mai mult decât un simplu loc în care există paturi și perne… este o casă de poveste. Și pe bună dreptate

Pensiunea-Fronius-Residence-din-orasul-SighisoaraÎn vremuri de demult, familia Fronius (veche familie de sași) ridica una dintre puținele case care aveau sa reziste incendiului devastator din 1876. Pensiunea Fronius Residence din orașul Sighișoara are o însemnătate ridicată și prin prisma puțului de apă din curtea interioară a casei ce salvase ceea ce peste sute de ani urma să devină o bijuterie a vechii Cetăți. Inscripția latinească ce datează după marele incendiu a rezistat multă vreme pe fațada casei în semn de mulțumire lui Dumnezeu pentru protecție, noi înșine putând-o admira în vremurile zilelor noastre.

Cele șapte camere aflate în componența Casei Fronius au fiecare un stil aparte ca dimensiuni și decor. Ba chiar unele dintre tavanele gotice poarta și acum urmele marelui incendiu. Camerele sunt brăzdate de arce din piatră sculptată, ici colo putându-se vedea pictura originală restaurată.

Închizătorile ușilor sunt cele de odinioară, iar mobilierul vechi (achiziționat din diferite zone ale Transilvaniei), în ton cu atmosfera pe care ți-o transmite casa. Băile sunt într-adevăr maiestuoase fiind construite pe baza unor materiale naturale. Ele conțin contraste fine care îmbină vechiul cu noul, gândite întocmai pentru confortul deplin al vizitatorului.
Cât despre micul bar este extrem de interesant și totodată impresionant cum înainte reprezenta… o pivniță. Mesele barului au și ele o urmă adâncă a timpului purtând inscripții din anii 1822, respectiv 1900. Lăzile de zestre, grinzile vechi, jocurile de oglinzi, străduțele pietruite, ogivele și arcadele… toate sunt autentice. Ele reușesc să contureze energia vremurilor, îndeamnă vizitatorul la imaginație și îi umple sufletul de frumusețea poveștilor cu prințese și cavaleri.
Nu putem vorbi despre Casa Fronius fără a-i menționa „nestemata fântână”. Fântâna este una dintre cele două rămase în întreaga Cetate. Recepția poartă de altfel însemnele vremilor trecute, tavanele înalte și vitraliile discrete conducând vizitatorul spre o lume de poveste.
Așadar, dacă până acum doar ai aspirat la o cazare de tip boutique într-o clădire ambientală renovată, Centrul Medieval Sighișoara îți readuce în prezent un astfel de loc: Casa Fronius.

Lasă un comentariu...

*