Turnul cu ceas din orașul Sighișoara

Atunci când faci primul pas către Cetate, nu ai cum să nu admiri Turnul Porții, ce se află plasat la răsărit și constituie intrarea principală în aceasta lume umblată de ani, cotropită de istorie și vascularizată de tradiții.

Turnul-cu-Ceas-din-orasul-SighisoaraSimbol fascinant al orașului, Turnul cu Ceas din orașul Sighișoara datează din secolul al XIV-lea și are 64 de metri înălțime. Nivelul al cincilea adăpostește încă din sec. XVII celebrul orologiu cu figurine, realizate în stilul barocului rustic. Aici putem privi îndeaproape către semnificațiile pe care ni le conferă întruchipările principalilor zei din mitologia romană și greacă ce fac trimitere către astronomie, astrologie și alchimie. Din foișorul aflat la ultimul nivel se deschide o superbă panoramă a cetății și împrejurimilor sale. Din anul 1899, încăperile Turnului cu Ceas au fost destinate Muzeului de Istorie al orașului, fiind singurul din țară care redă evoluția meșteșugarilor din Sighișoara și din întreaga Transilvanie. În interiorul Muzeului vom putea urmări săli tematice de arheologie, ceramică, etnografie, mobilier, meșteșuguri, orologerie, dar și Sala de Arme ce se află
într-o locuință din vecinătate și Camera de Tortură, aflată în fosta încăpere a închisorii.
Ceasul datează din anul 1648, atunci când Johann Kirtschel a adăugat sferturile de oră și figurinele care reprezintă zilele săptămânii, refăcute tot de el după incendiul din 1676.

Lasă un comentariu...

*