Restaurant Casa Ferdinand din orașul Sighișoara

În apropiere de cetate, de inima orașului Sighișoara, în zona mai agitată a urbei există un loc special, un spațiu ce ascunde povești și tradiții culinare din moș strămoși.

Restaurant-Casa-Ferdinand-din-orasul-SighisoaraLa o căutare rapidă pe internet, la un click distanță, găsești recomandări din partea multora, vizavi de restaurantul Casa Ferdinand din orașul Sighișoara..
Remarcile pozitive ne-au stârnit interesul, mai ales că toți precizau același lucru: dacă ajungi în Sighișoara, nu rata Casa Ferdinand!
Drept urmare, nu ne-a lăsat inima să ratăm o asemenea ocazie, în fond, nu este ca și cum ajungem în fiecare săptămână pe aceste meleaguri.
Astfel, după o lungă zi de cutreierat prin cetate, prin oraș și proximitățile sale, ne-am oprit aici. Unii și-au încântat papilele cu faimosul gulaș, alții au ales ciorbița de văcuță sau tochitura cu mămăligă și salată de murături. Delicios, de-ți venea să te lingi pe degete, nu-i de mirare că are atâtea review-uri pozitive, mai cu seamă că am stat de vorbă și cu proprietara, cea responsabilă de locul acesta.
În restaurantul Ferdinand, mâncarea are loc de cinste, nimic nu-i mai important decât preparatele pe care le oferă oaspeților săi.
Fie că este vorba de o legumă, un fruct, ouă sau produse lactate, totul este analizat în amănunt, ardeii, de pildă, trebuie să aibă o anumită dimensiune atunci când sunt folosiți la mâncare, iar regula aceasta este respectată cu sfințenie.
Și ca mâncarea să intre mai bine este stinsă cu o poveste, o frumoasă legendă, care te face să visezi cu ochii deschiși.
Contrar așteptărilor, numele de Ferdinand nu vine de la vreun rege, este numele zugravului ce a locuit aici. De teamă ca secretul său să nu fie descoperit de careva, Ferdinand-zugravul obișnuia să-și prepare vopselele ce l-au consacrat în miezul nopții, pentru a se feri de ochii iscoditori ai ucenicilor.
Se spune că acestea erau atât de intense încât niciun alt zugrav nu reușea să le acopere.
În ciuda iscusinții lui, Ferdinand decide într-una din zile să părăsească plaiurile natale pentru a merge în Atena să învețe, de asemenea, și arta cioplirii în piatră. Revine în Sighișoara după ceva vreme, după ce reușește să stăpânească acest meșteșug și agonisește satisfăcători de mulți bani. Primul lucru pe care-l face este să picteze pereții locuinței sale cu cărbunele din vatră.
Odată reîntors, Ferdinand-zugravul își dezvoltă un obicei din a invita prietenii la masă, în serile cu luna-n colțuri și ai încânta cu preparatele europene ce l-au bucurat și pe el, nu cu mult timp în urmă.
Imaginile capturate pe perete, ale statuilor grecești, se mai disting și astăzi și prin ele, legenda lui Ferdinand trăiește în continuare.

Lasă un comentariu...

*