Restaurantul Casa Vlad Dracul din orașul Sighișoara

Situat în inima renumitului burg sighișorean, chiar în apropierea Turnului cu Ceas, Restaurantul „Casa Vlad Dracul” este unicul loc învăluit de misterul şi legenda Contelui Dracula. Situat în inima renumitului burg sighișorean, chiar în apropierea Turnului cu Ceas, Restaurantul „Casa Vlad Dracul” este unicul loc învăluit de misterul şi legenda Contelui Dracula.

Restaurantul-Casa-Vlad-Dracul-din-orasul-SighisoaraCapacitatea restaurantului este de 120 de locuri în restaurant şi 70 de locuri pe terasă. Pe lângă specialităţile bucătăriei internaţionale, se pot servi şi mâncăruri româneşti, precum faimoasa „Mâncarea Prinţului Dracula”, însoţită, bineînțeles, de o pălincă ardelenească. Specialităţile „Dracula-Ţepeş” sunt cele mai căutate bucate de către turişti. „Ţeapa lui Ţepeş”, „Cina lui Ţepeş”, „Dracula-Dinner” sau „Platoul Dracula” sunt doar câteva dintre felurile tematice servite în Restaurantul „Casa Dracul”.Legenda locului spune că domnitorul Vlad Dracul a locuit în Sighişoara, chiar în casa din actuala Piaţă a Muzeului. Celebra frească „portretul cu turban”, care dovedeşte prezenţa acestuia, este situată pe peretele de vest al salonului de la primul etaj.

Fresca aflată în Restaurantul „Casa Vlad Dracul” din orașul Sighișoara prezintă patru personaje, dintre care unul feminin, în costum vestic şi unul în costum oriental cu turban. Acest personaj îmbrăcat în costumul orietal, cu turban, este chiar Domnitorul Vlad Dracul. Istoricii de artă sunt de părere că aceasta este singura pictură care îl reprezintă pe domnitorul muntean. Pe lângă această pictură, prezenţa lui Vlad Dracul în Sighişoara este atestată de două scrisori între anii 1431-1436. „.. şi sighişorenii vin cu mine” este o afirmaţie care se afla în prima scrisoare, de la sfârşitul anului 1431, în care le cerea sprijin braşovenilor pentru ocuparea tronului Ţării Româneşti. În a doua scrisoare din anul 1436, le cerea tot braşovenilor să trimită la Sighişoara instrumentarul necesar unei monetării “… drept aceea au priceput pârgarii din Seghişoara că vreau să mut herghia (monetăria n.n.) de la voi.” Astfel, se poate spune că aici s-ar fi născut şi copilărit renumitul fiu al lui Vlad Dracul şi anume, Vlad Ţepeş-Dracula. Apelativul de Dracul i se datorează tatălui său, pe care l-a primit Vlad,  voievodul cel bătrân, după cum este cunoscut în documente. Acest nume stârneşte, în zilele noastre, emoţii puternice, iar Restauratul „Casa lui Vlad Dracul” este locul perfect în care îți poți petrece timpul. Un loc atât de perfect încât şi Vlad Ţepeş ar mânca aici.

Lasă un comentariu...

*